Badkamerventilatoren

  • 1 -15 van 15 producten
Hubo staat voor je klaar!

Onbezorgd douchen met goede badkamerventilatie

Hulp nodig bij het kiezen en installeren van een badkamerventilator? Een goede douche ventilator plaatsen is belangrijk om neerslaand vocht te minimaliseren. Op deze manier bied je schimmel geen kans. Hubo helpt je de juiste ventilator voor de badkamer te kiezen.

Welke capaciteit moet de afzuiging van je badkamer hebben?

Er zijn online tools te vinden die je helpen de gewenste capaciteit van badkamerventilatoren te bepalen. Het is ook eenvoudig zelf te berekenen door de inhoud van je badkamer in kubieke meters te vermenigvuldigen met tien. Stel, je badkamer is twee bij vier bij drie meter (lengte x breedte x hoogte). De inhoud van je badkamer is 24 kubieke meter. Vermenigvuldig je dit met tien, dan kom je uit op het getal 240. Een badkamerventilator met een capaciteit van 240 m3/h is voldoende.

Waar en hoe badkamerventilatoren plaatsen?

Plaats de ventilator in de badkamer in zone 2 of 3. Direct boven het bad of de douchecabine (zone 1) mag dus niet, tenzij het om een zwakstroomventilator gaat. In welke zone de afzuiging geplaatst mag worden, is af te lezen aan de IP-waarde. In zone 2 moet een apparaat bijvoorbeeld minimaal IP-44 hebben. Hou de werking van de badkamerventilatie optimaal door een buismaat te monteren die overeenkomt met de aansluitmaat van de afzuiging in de badkamer. Zo hou je de weerstand minimaal en maakt de douche ventilator minder lawaai. Hoe korter de ventilatiebuis en hoe minder bochten, des te beter.