Bijverwarming

1-16 van 20 producten

Handige bijverwarming voor je huis

Er zijn van die dagen dat je wel wat extra warmte in huis kan gebruiken. Dat is eenvoudig te regelen met een los apparaat voor bijverwarming. Er zijn vele verschillende mogelijkheden, zoals een ventilatorkachel of een laserkachel. De elektrische kachels sluit je simpelweg aan met een stekker in het stopcontact en ook voor ruimtes zonder elektriciteit zijn er handige oplossingen. 

Soorten bijverwarming

Soms is een slaapkamer of badkamer moeilijk warm te krijgen. Of wellicht wil je aan de slag in een vertrek waar helemaal geen verwarming is, zoals een schuur of garage. Hiervoor is een verplaatsbare kachel uitermate geschikt. De meeste modellen werken op elektriciteit, zoals convectorkachels en oliegevulde radiatoren. Voor situaties waarbij er geen elektriciteit beschikbaar is, kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een petroleumkachel met batterijen. Heb je extra verwarming in je badkamer nodig? Kies dan voor een speciale badkamerkachel, want deze zijn spatwaterdicht en veilig voor gebruik in vochtige ruimtes. 

De juiste verwarming kopen bij Hubo

Welke bijverwarming je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal aspecten. De grootte van de te verwarmen ruimte is erg bepalend. Daarnaast is het van belang hoe lang je een vertrek extra wilt verwarmen en hoe snel. Verder maakt het uit of je alleen plaatselijk wat extra warmte wilt of door de gehele ruimte. Zo geven convectorkachels en ventilatorkachels snel warmte, maar ze zijn minder geschikt voor langdurige verwarming. Dan zijn oliegevulde radiatoren een betere keuze. Keramische bijverwarming geeft vooral warmte als je er dichtbij zit.