Plexiglas

Plexiglas voor klussen en hobby

Plexiglas is de gebruiksnaam voor de kunststof acrylaat. Het wordt veel gebruikt als vervanger voor glas. Het materiaal is veel sterker dan glas, ongeveer 50% minder zwaar en versplintert niet. Ideaal voor bijvoorbeeld een douchewand, voorzetraam, scheidingswand, balkonscherm of overkapping van het terras. Het wordt ook veel gebruikt voor DIY projecten. Plexiglas laat meer licht door dan gewoon glas, maar is niet hittebestendig en het is krasgevoeliger dan glas. Bij Hubo kun je plexiglas kopen in verschillende diktes. Plexiglas bestellen doe je bij Hubo eenvoudig online.

Diktes en toepassingen van plexiglas

Als je plexiglas gaat kopen heb je de keuze uit plexiglas van verschillende diktes. Plexiglas van 2mm is bijvoorbeeld geschikt om een voorzetraam van te maken of een raam van schuur of tuinhuisje. Plexiglas van 3mm wordt vaak in DIY projecten gebruikt. Voor toepassingen met grotere oppervlakten of krachten gebruikt je plexiglas van 4mm of nog dikker. De acrylplaat is gemakkelijk te bewerken. Met een Dremel kun je het goed graveren, zagen doe je eenvoudig met een ijzerzaag en ook boren geeft geen problemen. 

Hulp nodig bij plexiglas bestellen? Vraag het Hubo! 

Plexiglas biedt veel creatieve mogelijkheden; van uithangbord tot aquarium, maar kies wel de juiste dikte van het plexiglas. Voor het maken van een groot aquarium is plexiglas van 2mm niet aan te raden. Plexiglas van 4mm is wellicht wat overdreven voor een kleine overkapping bij de voordeur. Wil je een uithangbord graveren? Dan is plexiglas van 3mm een goede keuze. Hulp nodig bij het bestellen van plexiglas? Vraag het ons vakteam. Zij helpen je met een vakkundig advies.